arrow_drop_up arrow_drop_down

Talentinzicht en persoonlijke ontwikkeling

Het Talentenspel is een inzicht- en ontwikkelspel bedoeld om je karaktereigenschappen, je eigen weg en je levensmissie

te ontdekken.

Als coach begeleid ik je tijdens deze speelse maar tegelijkertijd diepgravende methode. In een aantal sessies vind je je talenten die je vertellen wat werkelijk belangrijk voor je is en geven ze je een beter zelfinzicht. Omdat je ze zo goed leert kennen kunnen ze optimaal  ingezet worden. Je ontdekt welke talenten je gebruikt of links laat liggen. Welke talenten je helpen bij je persoonlijke of zakelijke ontwikkeling of het vinden van meer balans in je leven. Aan het einde van het traject begrijp je hoe jij je kracht kunt inzetten om belangrijke keuzes in je leven of werk te maken. Ook kan je goed overbrengen wat je talenten zijn en waarin jij het verschil maakt. Je groeit in je persoonlijk leiderschap, zelfvertrouwen en zelfbewustzijn en je ervaart meer balans  en energie! Je kan met deze kennis bewust je eigen weg kiezen en jouw verbazend wonderbaarlijke avonturen tegemoet gaan.

Individueel

Het spel speel je in een aantal  sessies. In de eerste sessie leer je je talenten kennen door het werken met talentenkaarten en een spelbord. We onderzoeken alle talenten, gebaseerd op de archetypen van Jung, die zich binnenin jou bevinden en die je inspiratie- en energiebron zijn. Op het spelbord geef je je talenten een plek waardoor verhoudingen en verdeling van krachten zichtbaar worden. Na het spelen van dit eerste bord geef je jouw talenten een plek op het bord van de levensboom. Dan kan je ook je levensmissie formuleren. Het hele traject neemt, afhankelijk van de kwesties die aan bod komen, zo'n 3 tot 4 sessies in beslag waarbij elke sessie ongeveer 2,5 uur duurt. Na elke sessie besluit je of je verder wilt gaan.


Vragen of twijfels die je kan beantwoorden of verduidelijken middels dit effectieve instrument kunnen gaan over:

  • jezelf en je eigen functioneren beter begrijpen
  • je eigen energieverdeling
  • je relatie
  • je werk
  • een carrièreswitch
  • een zinvol leven

Teams

Het werken met het Talentenspel is ook heel geschikt om op een ontspannen maar tegelijkertijd effectieve manier te werken aan inzichten voor organisaties/bedrijven/instellingen. Het spel wordt dan met het hele team tegelijkertijd gespeeld en kan op de locatie van de organisatie plaatsvinden.


Vragen die via het Talentenspel beantwoord kunnen worden zijn bijvoorbeeld:

  • Wat is ieders talent en hoe kan dat voor het team het meest effectief ingezet worden?
  • Er komt een reorganisatie? Wie komt op welke positie het beste tot zijn recht?
  • Ik begrijp niets van die collega? Waarin verschillen wij zoveel?
  • Ik voel me niet op mijn plek, hoe komt dat?

De wens ten aanzien van de uitkomsten van het Talentenspel voor teams wordt van tevoren doorgesproken met de opdrachtgever. Daaruit zal ook blijken hoeveel sessies er nodig zijn om tot een effectief resultaat te komen. Het is ook mogelijk om een verkennende sessie te spelen waarbij al veel bereikt kan worden qua inzicht en begrip binnen het team.